Menu

Author: caaadmin

Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë mbi Presidencën Gjermane të BE-së (1 Korrik – 31 Dhjetor 2020)

Tiranë, më 2 Korrik 2020      Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet marrjen e presidencës së radhës të BE-së nga Gjermania si dhe shpreh entusiazmin për programin tërësor të kësaj Presidence. Nisur nga katalogu i gjerë me një problematikë shpërthyese për shumë çështje, si për BE-në dhe jashtë saj, kjo Presidencë nga shteti më i madh dhe […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mbi aktakuzën e Zyrës së Prokurorit të Specializuar (ZPS), Kosovë.

Tiranë, 25 Qershor 2020 Më 24 prill 2020, Zyra e Prokurorit të Specializuar (ZPS) u paraqiti Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) një aktakuzë me dhjetë pika për shqyrtim prej Gjykatës, ku President i Kosovës, zt. Hashim THAÇI, ish Kryetari i Kuvendit të Kosoves zt. Kadri VESELI dhe të tjerë akuzohen për një sërë krimesh […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë Mbi rifillimin e dialogut Kosovë – Serbi      

Tiranë, më 22 Qershor 2020 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) vëren me kënaqësi se kohët e fundit janë intensifikuar ndjeshëm nismat dhe veprimet politiko-diplomatike për përshpejtimin e fillimit të dialogut dhe arritjen  e një marrëveshje gjithëpërfshirëse për normalizimin e marrëdhënieve ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Republikës së Serbisë. KASH e çmon si inkurajues faktin që […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mbi emërimin e Përfaqësuesit të ri Special të BE-së për Dialogun Kosovë-Serbi.

Tirane, 15 Prill 2020 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) përshëndet angazhimin në rritje të BE-së për stabilizimin e marrëdhënieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë dhe mirëpret emërimin e zotit Miroslav Lajčák, si Përfaqësuesi Special i BE-së për Dialogun Kosovë-Serbi dhe për Çështje të Tjera të Rajonit të Ballkanit Perendimor. KASH i uron sukses zotit Lajčák në […]

Read More

Mesazh Solidariteti

Tiranë, më 6 Prill 2020 Trupit Diplomatik Tiranë, Shqipëri Të nderuar Kolegë, Në këto momente të vështira, kur pandemia COVID-19 po përhapet me pasoja serioze dhe të paparashikueshme në të gjithë botën, Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë ju përcjell këtë Mesazh Solidariteti juve, të dashur kolegë të Trupit Diplomatik në Tiranë dhe familjeve tuaja. Ashtu si […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë shprehë solidaritetin me Këshillin e Ambasadorëve Italianë.

Tiranë, 30 Mars 2020 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë solidarizohet me popullin mik Italian në këto momente të vështira të Pandemisë COVID-19, nga e cila kanë humbur jetën shumë qytetarë Italianë dhe shpreh besimin për kapërcimin e këtij momenti të vështirë, jo vetëm për Italianë, por për të gjithë botën. KASH mbështet gjestin fisnik të 30 […]

Read More

Mbi Vendimin e Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme të BE-së për çeljen e negociatave të antarësimit ndërmjet BE-së dhe Shqipërisë

Tiranë, 25 Mars 2020. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet ngrohtësisht vendimin politik të datës 24 Mars 2020 të Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme të BE-së për çeljen e negociatave të antarësimit ndërmjet saj dhe Shqipërisë. Ky vendim pozitiv është rikonfirmim i perspektivës së qartë europiane të Shqipërisë dhe mbështetjes financiare për tejkalimin e gjendjes së […]

Read More

KASH në lidhje me situatën në Kosovë: Koha për bashkëpunim.

Tiranë, 25.03.2020 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë po ndjek me vemëndje zhvillimet e ditëve të fundit në Kosovë, të cilat bëhen edhe më shqetësuese në kontekstin e pandemisë globale të Covid-19. Pandemia globale e Covid-19 është një prej momenteve më sfiduese të historisë njerëzore. Qeveritë e vendeve më të zhvilluara të botës, me kapacitete mjekësorë dhe […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë për anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në NATO

Tiranë, 18 Mars 2020 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë shpreh kënaqësinë që Senati i Mbretërisë së Spanjës votoi me shumicë dërrmuese aprovimin e Protokollit të Anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut në NATO, që u pasua menjëherë nga firmosja e dekretit të Mbretit Felipe, çka i hap rrugën Republikës së Maqedonisë së Veriut për anëtarësimin në Aleancën […]

Read More

Letër e hapur e Këshillit të Ambasadoreve Shqiptarë për Presidentin e SHBA, Donald J. Trump.

Tiranë, 5 Mars 2020 I nderuar, Zoti Donald J. Trump President i Shteteve të Bashkuara Shtëpia e Bardhë 1600 Pennsylvania Avenue NW Washington, DC 20500 Në vëmendje të: Sekretarit të Shtetit Michael R. Pompeo, Departamenti Amerikan i Shtetit. Senatorit James Risch, Kryetar i Komitetit të Senatit për Marrëdhëniet me Jashtë Senatorit Robert Menendez, Antar i […]

Read More