Menu

Month: February 2022

Lufta nuk është paqe!

Tirane, 24 Shkurt 2022 Këshilli i Ambasadorve Shqiptarë dënon me forcë agresionin ushtarak dhe të paprovokuar të Rusisë ndaj Ukrainës. Ky sulm kundër integritetit territorial dhe sovranitetit të Ukrainës, që shkel ligjet ndërkombëtare dhe kërcënon jetët e miliona civilëve përbën rrezik të drejtpërdrejtë për sigurinë europiane dhe euroatlantike. Rusia duhet të ndalojë këtë agresion ushtarak […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë dënon njohjen nga Rusia të Donetsk dhe Luhansk.

Tiranë, 23 Shkurt 2022 Njohja nga Rusia e Republikave të vetëshpallura të Donetsk dhe Luhansk është një shkelje e hapur e të drejtës ndërkombëtare, e Marrëveshjes së Minskut dhe që minon seriozisht sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës. Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë beson se kjo do të shërbejë si një kushtrim për bashkësinë ndërkombëtare, që […]

Read More

Gëzuar ditën e Pavarsisë Kosovë e dashur.

Tiranë, 17 Shkurt 2022, Në këtë ditë të veçantë për Kosovën dhe mbarë popullin tonë – në ditëlindjen e shtetit të Kosovës, Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë shpreh urimet më të përzemërta e më të ngrohta dhe uron për progres të pandalshëm e për begatinë e të gjithë qytetarëve të saj. Në këtë Përvjetor të 14-të […]

Read More

KASH mbështet sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës.

Tiranë, 2 Shkurt 2022, Kënaqësi të kishim mes nesh sot të ftuar Ambasadorin e Ukrainës Sh.T.Z. Volodymyr Shkurov me të cilin patëm një shkëmbim të vyer opinionesh dhe informacionesh në lidhje me zhvillimet shqetësuese rreth Ukrainës. Këshilli i Ambasadorve Shqiptarë, konsideron se çdo kërcënim për Ukrainën përbën një shkelje të rëndë të së drejtës ndërkombëtare […]

Read More