Menu

Year: 2022

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet Samitin e Tiranës të 6 Dhjetorit BE – Ballkani Perendimor

Tiranë, më 7 Dhjetor 2022 Dje Shqipëria mikpriti në Tiranë Samitin e parë jashtë kufirit europian midis BE-së dhe Ballkanit Perëndimor. Këshilli Ambasadorëve Shqiptarë beson se ky Samit shënon dhe hapin e parë serioz të përfshirjes së vendeve të Ballkanit Perëndimor në tryeza të rëndësishme vendimarrëse europiane, ku diskutimi shkon përtej politikës tonë të brendshme. […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë dënon me ashpërsinë më të madhe aktin e dhunshëm e burracak kundër liderit të opozitës.

Tiranë, 6 Dhjetor 2022 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë dënon me ashpërsinë më të madhe aktin e dhunshëm e burracak kundër liderit të opozitës, Z. Sali Berisha, ish President dhe ish Kryeministër i vendit, gjatë protestës së sotme të opozitës. Këshilli i bën thirrje institucioneve shtetërore e qeveritare, përfshi Presidentin e Republikës, që jo vetëm të […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë dënon gjuhën konflikt nxitëse të Presidentit Serb Vuçiq.

Tiranë 3 Dhjetor 2022 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë është duke i përcjellë me shqetësim deklaratat e fundit konflikt nxitëse dhe përdorimin e gjuhës denigruese të Presidentit të Serbisë Aleksandër Vuçiq ndaj Kryeministrit të Kosovës z. Albin Kurti, Ministrit të posa emëruar për Komunitete dhe Kthim të Qeverisë së Kosovës, z. Nenad Rashiq, dhe bashkëpunëtoreve të […]

Read More

Këshilli i Ambasadorve Shqiptarë  dhe Federata Pan-Shqiptare “Vatra” nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi.

Tiranë 22 Nëntor 2022 Këshilli i Ambasadorve Shqiptarë  nënshkruan Memorandum Mirëkuptimi me Federatën Pan-Shqiptare “Vatra”. Këshilli i Ambasadorve Shqiptarë nënshkroi sot Memorandum Mirëkuptimi me Federatën Pan-Shqiptare “Vatra”, për te bashkëpunuar në promovimin e politikës tonë të jashtme kombëtare. Federata Pan-Shqiptare Vatra ka lënë gjurmë në historinë e Shqipërisë dhe me tej në shtetndërtimin dhe demokratizimin […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë ka shtuar së fundmi në “Bordin e Nderit” një sërë personalitetesh të shquara të diasporës shqiptare.

Tiranë, 21 Nëntor 2022 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë ka shtuar së fundmi në “Bordin e Nderit” një sërë personalitetesh të shquara të diasporës shqiptare. Z. Lazim Destani, një biznesmen i suksesshëm shqiptar, filantrop, aktivist, humanist dhe një qytetar i botës, i cili me mirësjellje ka pranuar të shërbejë në Bordin tonë të Nderit për të […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë i bën thirrje Qeverisë Shqiptare dhe faktorit ndërkombëtar të mbështesin Kosovën.

Tiranë,  6 Nëntor 2022 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë po përcjell me shqetësim zhvillimet në komunat veriore të Republikës së Kosovës, të banuara me shumicë të popullsisë serbe. Refuzimi i zbatimit të urdhërave ligjorë të strukturës drejtuese të policisë së Kosovës, nga eprorët e policisë të komunitetit serb në veri, është veprim jo vetëm kundër ligjor, […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë uron delegacionin e Kosovës, pjesëmarrës në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës.

Tiranë, 12 Tetor 2022 Dje, Kosova për herë të parë është ulur në sallën plenare të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, ku edhe ka pasur të drejtën e fjalës. Gjithashtu, Kosova do të ketë edhe tri ulëse të rezervuara për tre anëtarë të delegacionit të saj në AP të KiE-së. Me këtë rast, KASH […]

Read More

KASH dhe KAMV firmosin Memorandumin e Bashkëpunimit.

Tiranë, 16 Shtator 2022 Bordi drejtues i Këshillit të Ambasadoreve Shqiptarë (KASH) priti një delegacion të Këshillit të Ambasadorëve të Maqedonisë së Veriut (KAMV), një organizate homologe e partnere e rëndësishme në rajon. Gjatë takimit shkëmbyem mendime e ide të vlefshme për zhvillimet rajonale e sfidat e dy vendeve tona në procesin e integrimit të […]

Read More

Profesor Daniel P. Serwer bëhet Anëtar Nderi i Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë

Tiranë, 14 Shtator 2022 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë njofton me krenari se Profesor Daniel P. Serwer është bërë Anëtar Nderi i Këshillit tonë. Profesor Serwer është mbështetës i Shqipërisë dhe Kosovës dhe një zë i fuqishëm në politikën e jashtme amerikane. Profesor Daniel Serwer njihet në Shqipëri dhe në Kosovë për ndihmesën e çmuar që […]

Read More

KASH përshëndet ndërprerjen e marrëdhënieve diplomatike me Iranin. I bën thirrje autoriteteve shqiptare të marrin masa urgjente për forcimin e kapaciteteve mbrojtëse për infrastrukturën strategjike dixhitale.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mbështet vendimin e qeverisë shqiptare për ndërprerjen e marrëdhënieve diplomatike me Republikën Islamike të Iranit, si përgjigje proporcionale ndaj sulmit kibernetik të organizuar dhe sponsorizuar në nivel shtetëror me objektiv “shkatërrimin e infrastrukturës digjitale të Qeverisë së Republikës së Shqipërisë, paralizimin e shërbimeve publike, si edhe grabitjen e të dhënave dhe […]

Read More