Menu

Month: January 2020

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptare në përkujtim të Masakrës së Reçakut.

Tiranë, 15 Janar 2020 Duke vështruar 21 vjet me parë kur mbarë bota u trondit nga një raport i lëshuar nga Misioni i OSBE – së në Kosovë nëpërmjet të cilit Ambasadori amerikan William Walker njoftonte për atë që mori emrin “Masakra e Reçakut”, e cila konsiderohet si një nga ngjarjet më të rënda jo […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë mirëpret anëtarët e rinj.

Tiranë, 14 Janar 2020 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë prej gati dy vitesh nga themelimi është kthyer në një pikë të rëndësishme referimi, për promovimin dhe mbështetjen e politikës tonë të jashtme kombëtare. Së fundmi, këtij grupi diplomatësh i janë bashkuar edhe personalitete të respektuara të diplomacisë dhe jetës publike dhe akademike të Republikës Kosovës, si […]

Read More

Deklaratë e Këshillit i Ambasadorëve Shqiptarë lidhur me Kryesimin e Rradhës te OSBE.

Tiranë, 6 Janar 2020 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet marrjen nga Shqipëria të Kryesisë së rradhës të OSBE-së për vitin 2020. Kryesimi i organizatës më të madhe rajonale të sigurisë përmbush një synim të kahershëm të politikës së jashtme të Republikës së Shqipërisë. Si një sipërmarrje me karakter gjithëpërfshirës, Kryesia duhet t’i shërbejë çuarjes përpara […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë mbi sulmet e Ambasadës së Malit të Zi në Beograd.

Tiranë, 4 Janar 2020 Sulmet që kanë ndodhur ditët e fundit ndaj Ambasadës së Malit të Zi në Beograd nuk janë vetëm një akt vandalizmi, por edhe shprehje e një urrejtjeje të verbër nga qarqe nacionaliste e radikale serbe ndaj legjitimitetit dhe të drejtës për vendimmarrje të parlamentit të Malit të Zi. Këshilli i Ambasadorëve […]

Read More