Menu

Year: 2018

Akademia Amerikane e Diplomacisë, jep mbështetjen e saj për Këshillin e Ambasadorëve Shqiptarë në takimin e zhvilluar në Washington

Vazhdojnë takimet e frytëshme të perfaqesise së Keshillit të Ambasadorëve Shqiptarë në Washington. Ambasadorët shqiptarë u pritën nga Presidenti i Akademisë Amerikane të Diplomacisë, ambasadori Ronald E. Neumann. Ambasadori Mustafaj dhe Ambasadori Neumann ranë dakord për fillimin e një bashkëpunimi afatgjatë. Në mënyrë të posacme Akademia Amerikane e Diplomacise do e mbeshtesë Keshillin e Ambasadorëve […]

Read More

Takim bilateral në Washington me Këshillin e Ambasadorëve Amerikanë

Pritje e miqësore në Washington, e perfaqësise së Keshillit të Ambasadorëve Shqiptarë nga partnerët e tyre, Këshilli i Ambasadorëve Amerikanë. Presidenti i ketij Këshilli, Ambasadori Timothy A. Chorba dhe Presidenti i Keshillit te Ambasadoreve Shqiptarë, Ambasadori Besnik Mustafaj, biseduan për ndërtimin e një bashkëpunimi afatgjate midis dy organizatave, me qëllim zhvillimin e veprimtarive të përbashkëta […]

Read More

Takim prezantues i Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë me Kryetarin e Partisë Demokratike të Shqipërisë

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë në vijimësinë e takimeve prezantuese lidhur me krijimin e tij, u prit në një takim zyrtarë nga Kryetari i Partisë Demokratike të Shqipërisë Z. Lulzim Basha. Presidenti i Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë, Z. Besnik Mustafaj pasi shprehu falënderimet për konsideratën zhvilloi dhe një prezantim formal të Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë, ku […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë “Mbi vendimin e Këshillit Europian lidhur me hapjen e negociatave”

Në mbledhjen e ministrave të jashtëm të vendeve anëtare të BE-së, të zhvilluar në Luksenburg më 26 qershor, u gjet një rrugë e ndërmjetme për t’iu përgjigjur propozimit të Komisionit Europian lidhur me çeljen e negociatave me Shqipërinë për antarësimin në këtë Bashkim. Në dokumentin e hartuar me këtë rast për t’iu paraqitur Këshillit Europian, […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë, takim me Presidentin e Republikës së Shqipërisë

Takim prezantues i Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë me Presidentin e Republikës Presidenti i Republikës së Shqipërisë, SH.T.Z. Ilir Meta ftoi në një takim zyrtar në dt. 18 qershor, në ambjentet e Presidencës, Këshillin e Ambasadorëve Shqiptarë, për ti uruar suksese për nismën e ndërmarrë, lidhur me krijimin e Këshillit të Ambasadorëve, si dhe për të […]

Read More

Mirësevini në Këshillin e Ambasadorëve Shqiptarë !

Mesazh nga Presidenti i CAA, Z. Besnik Mustafaj : Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë është një organizatë e pavarur, jo fitim prurëse, themeluar së fundmi nga një grup ish- ambasadorësh, sipas modelit që kanë organizatat e tilla në vendet demokratike. Në përputhje me ligjin shqiptar, ky Këshill do të jetë një shoqatë e hapur për antarësim […]

Read More

Konsulent dhe oponent i ri diplomatik

Kështu synon të bëhet « Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë» që u promovua javën e kaluar në Tiranë. Siç u tha dhe gjatë prezantimit publik të rastit, ai do të ketë një katalog të pasur dhe të larmishëm me aktivitete, forume, debate, trajnime, ligjërata, vizita, bashkëpunime dhe projekte në fushën e diplomacisë zyrtare, ekonomike, publike, parlamentare […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptare i krijuar për të mbështetur Interesat Kombëtarë

Council of Albanian Ambassadors Created to Support National Interests The Council of Albanian Ambassadors was created for the first time in Albania as an independent and non-profit organization founded recently by a group of former Ambassadors following the similar models in democratic countries.

Read More

Themelohet Këshilli i Ambasadorëve

Një grup prej 24 ish-ambasadorësh që kanë shërbyer në diplomacinë shqiptare pas viteve ‘90 themeluan një organizatë jofitimprurëse për qëllime këshillimi.

Read More