Menu

Reagim i Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë (KASH), lidhur me veprimet terroriste të bandave serbe në fshatin Banjske të Leposaviqit kundër Policisë së Kosovës.

Tiranë, 24 Shtator 2023   Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë dënon me forcën më të madhe sulmin terrorist të banditeve serbë, nga i cili deri me tani ka mbetur i vrarë një pjesetar i Policisë së Kosovës dhe një tjetër është i plagosur. KASH shpreh bindjen e thellë se bandat serbe janë të orkestruara dhe armatosura […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë mbi procesin e zëvendësimit të Ambasadorëve tanë jashtë vendit

Tiranë, më 19 Qershor 2023 Në vijim të Deklaratës sonë në fund të muajit Dhjetor 2022 mbi këtë çështje, Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë vëren me shqetësim se Ministria e Europës dhe Punëve të Jashtme (MEPJ) dhe Qeveria si propozuese po tregohen tejet të ngadalshme në procesin e zëvendësimit të rreth 50 ambasadorëve të Republikës së […]

Read More

Deklaratë e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë për situatën e fundit në veri të Kosovës.

Tiranë, 28 maj 2023 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) ka ndjekur dhe trajtuar në vijimësi situatën në veri të Kosovës. Kemi shprehur shqetësimin lidhur me paqëndrueshmërine dhe sigurinë në komunat me shumicë Serbe, si rrjedhojë e aktivitetit destabilizues e kriminal të strukturave parapolitike e paraushtarake paralele që veprojnë në këto komuna, të mbështetura nga Beogradi […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Amerikanë po viziton Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë e Veriut, me ftesë të Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë.

Tiranë, 11 Maj 2023 Një delegacion i zgjeruar i Këshillit të Ambasadorëve Amerikanë (KAA), i drejtuar nga Presidenti i këtij Këshilli Ambasadori Timothy Chorba, po qëndron për një vizitë një javore faktmbledhëse në rajonin tonë, me ftesë të Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë (KASH). Në Tiranë, Delegacioni Amerikan u takua e zhvilloi bisedime rreth procesit të […]

Read More

Letër e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë drejtuar Kryetarit të Radhës së OSBE-së

Tiranë, më 2 maj 2023 Për: Sh. T. Z. Bujar Osmani Kryetari i Radhës i OSBE-së, Shkup Në vëmendje: Z. Matteo Mecacci Drejtor i Zyrës për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut (ODIHR), Varshavë Në vëmendje: Z. Kairat Abdrakhmanov Komisioneri i Lartë për Pakicat Kombëtare i OSBE-së, Hagë I nderuar Z. Kryetar, I nderuar […]

Read More

Letër e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë drejtuar Këshillit të Evropës

Tiranë, më 2 maj 2023 Për: Znj. Marija Pejçinoviç Buriç Sekretare e Përgjithshme e Këshillit të Evropës Në vëmendje: Znj. Dunja Mijatoviç Komisionere për të Drejtat e Njeriut e Këshillit të Evropës Këshilli i Evropës, Avenue de l’Europe F-67075 Strasburg Cedex, Francë. E nderuara Sekretare e Përgjithshme, Shpresoj që ky email t’ju gjejë mirë! Vetëm […]

Read More

Letër e Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë drejtuar Kryetarëve të Komisionit Amerikan të Helsinkit

Tiranë, më 2 maj 2023 Kongresmenit Joe Wilson Kryetar i Komisionit Amerikan të Helsinkit Në vëmendje: Senatorit Ben Cardin,Bashkëkryetar 234 Ford House Office Building 3rd and D Street SW, Uashington, DC 20515 I nderuar Kryetari Wilson, Shpresoj që ky email t’ju gjejë mirë! Dëshiroj ta filloj këtë letër duke ju cituar me respekt se: “Mbrojtja […]

Read More

Vendimi i Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës, lajm i mirë për Kosovën.

Tirane, 26 Prill 2023 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë (KASH) përshëndet vendimin e datë 24 prill 2023 të Komitetit të Ministrave të Këshillit të Evropës, organizatës më të madhe e të rëndësishme evropiane për mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut, sundim të ligjit dhe demokraci, duke ia kaluar kërkesën për anëtarësim Asamblesë Parlamentare të […]

Read More

Nga 1 janari 2024, qytetarët e Republikës së Kosovës mund të lëvizin lirshëm në Evropë.

Tirane 18 Prill 2023 Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë përshëndet vendimin e sotëm të Parlamentit Evropian që i hap rrugë përfundimisht LIBERALIZIMIT të vizave për qytetarët e Republikës së Kosovës Liberalizimi i vizave do t’u mundësojë qytetarëve të Republikës së Kosovës të udhëtojnë lirshëm, duke filluar nga 1 janari i vitit 2024, në atë që njihet […]

Read More

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë viziton Luginën e Preshevës.

Tiranë 23 Mars 2023 Një delegacion i Këshillit të Ambasadorëve Shqiptarë (KASH), i kryesuar nga Presidenti i KASH, z. Besnik Mustafaj, ish Ministër i Punëve të Jashtme i Republikës së Shqipërisë, zhvilloi një vizitë pune në Luginën e Preshevës (Medvegjë, Preshevë dhe Bujanovc). Delegacioni i KASH u takua dhe zhvilloi bisedime me z. Shaip Kamberi, […]

Read More